Politika 12.04.2021.

Siniša Vidović: Svjedočimo još jednom napadu na sve što ima veze sa Republikom Srpskom

ČITANJE: 1 minuta

Na današnji dan, 12. aprila 1993. godine na uzvišicama Zaglavak i Stolac kod Višegrada odigrale su se bitke u kojima su poginula tri ruska dobrovoljca, a više njih je ranjeno. Živote su izgubili Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, i najmlađi branilac Konstantin Bogoslovski (21), koji se smatra simbolom stradanja ruskih dobrovoljaca. Oni su se hrabro i časno borili za slobodu srpskog naroda u Republici Srpskoj. Dostojanstvenim ruskim dobrovoljcima je 2012. podignut spomenik u Višegradu.

“Svjedočimo još jednom napadu na sve što ima veze sa Republikom Srpskom. Tužilaštvo BiH formirajući predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu pokušava plasirati iskrivljenu sliku o ljudima koji su se časno i dostojanstveno borili, dok sa druge strane ignoriše sve užase koje su mudžahedini uradili srpskom narodu”, navodi se u saopštenju zamjenika predsjednika Ujedinjene Srpske Siniše Vidovića.

Vidović poručuje da time kristalno jasno pokazuju da je zajedništvo nemoguće, da je institucija Tužilaštva BiH politička organizacija u službi jedne strane.

(E.M)