Politika 04.10.2021.

Cvijanović i Sijarto: Opredijeljeni za unapređenje političke i ekonomske saradnje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u zvaničnoj posjeti Mađarskoj, u okviru koje se danas sastala sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

Na sastanku je potvrđeno prijateljstvo Mađarske i Republike Srpske, kao i opredijeljenost ka daljem unapređenju političke i ekonomske saradnje.

Tokom sastanka je razgovarano o trenutnoj situaciji u BiH i regionu, migrantskoj krizi, te evropskim integracijama i politici proširenja EU.

Ovom prilikom, predsjednica Srpske izrazila je zahvalnost Vladi Mađarske na solidarnosti i pomoći u borbi protiv virusa korona.

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju fonda za podršku privrednim subjektima iz Republike Srpske u različitim sektorima.

Sagovornici su se usaglasili da bi otvaranje Predstavništva Srpske u Budimpešti predstavljalo kapacitet za dodatno jačanje političke i ekonomske saradnje, kao i kulturnih veza Republike Srpske i Mađarske.

Sastanak sa ministrom Sijartom predstavlja nastavak intenzivne saradnje zvaničnika Srpske i Mađarske, nakon nedavne posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

(E.M)