Vijesti 08.02.2022.

“OD POČETKA GOVORIMO ISTINU”: Obilježena šesta godišnjica od smrti Dženana Memića

ČITANJE: 2 minute

Članovi porodice Memić danas su u Velikoj aleji na Ilidži položili cvijeće ispred spomen-obilježja povodom šeste godišnjice smrti Dženana Memića.

Tim povodom medijima se obratila Arijana Memić, koja je izjavila kako su ovakvi događaji najteži i najtužniji za porodicu, prenosi Klix.

“Najtužnije su godišnjice. Svi mi živimo s nadom da ćemo se nekada probuditi iz košmara. Međutim, to se ne dešava i postajemo svjesni kakva je naša borba i koliko će biti teško. Svaki ovaj datum nas vrati na sami početak prije šest godina. Vrijeme ne liječi ništa. Teško je pronalaziti snagu i ispraćati dane bez Dženana. Sve uspomene s njim, to je ono što nam daje snagu da ne odustanemo. Ovo je preraslo u veću borbu, u čišćenje sistema od korumpiranih pojedinaca”, rekla je Memić.

Ona također naglašava kako je porodica Memić od početka govorila istinu.

“Od početka govorimo istinu i uvijek isto pričamo, nismo zarez promijenili. Iza sebe imamo dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda i Vrhovnog suda, gdje jasno stoji da Kantonalno tužilaštvo nije dokazalo da se radi o saobraćajnoj nesreći. Mi to tvrdimo od početka, ali nas niko nije htio slušati”, pojašnjava Memić.

Na kraju se Arijana Memić zahvalila svim građanima koji su uz porodicu od prvog dana.

“Ponekad se pitamo da li ćemo uopšte uspjeti doći do konačne istine. Hvala Bogu, nismo sami u ovome. Imamo građane koji su uz nas i svake godine je podrška sve veća i veća. Još uvijek imamo podršku ljudi i oni su nam vjetar u leđa koji nam daje dodatnu snagu da se borimo. Ovo je borba za bolju budućnost naše djece”, zaključila je Memić.

Okupljenim građanima i medijima se obratio i Muriz Memić, otac Dženana Memića.

“Šest godina borbe i mi smo danas na nuli. Očekivao sam da me probude i da kažu da je Alisa Mutap uhapšena. Nijedno vještačenje Kantonalnog tužilaštva nije prihvaćeno. Koliko je ovakvih zaboravljenih slučajeva? Mislio sam da će oni shvatiti da ja nikada neću odustati. Hoće li se danas sudije ograditi od Dalide Burzić. Je li VSTV stid što nisu ništa poduzeli za suspenziju Dalide Burzić”, poručio je Muriz Memić.

Također, poručio je kako vjeruje da je pravda dostižna.

“Vjerujem da je pravda dostižna, tu je i presuda Vrhovnog suda. Od 2016. godine u Sarajevu je dozvoljeno ubijati, samo morate imati tužioca i policajca da se to zataška. Treba mi podrška građana i drago mi je što govorimo istinu i što nismo nijedno slovo promijenili”, zaključio je Memić.

(SB)