Vijesti 09.02.2022.

CVIJANOVIĆ I VIŠKOVIĆ U DERVENTI: Sinonim za grad sa odličnim privrednim ambijentom

ČITANJE: 2 minute

Derventa je sinonim za grad sa odličnim privrednim ambijentom i velikim brojem domaćih, ali i stranih investitora, istakla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović nakon što je sa premijerom Radovanom Viškovićem boravila u Derventi.

– Posjetili smo danas dva uspješna privredna subjekta koja zajedno zapošljavaju 850 radnika. Iz pogona derventske firme Amika izlazi kožna i pvc obuća vrhunskog kvaliteta, dok se preduzeće Digital elektronik bavi proizvodnjom elektronskih komponenti, kao i razvojem softvera i obradom metala. Obje firme su izvozno orijentisane, a proizvodi vrijednih Dervenćana mogu se naći širom svijeta – objavljeno je na instagramu predsjednice Srpske, prenosi RTRS.

 

 

Navela je da podrška privrednicima i stvaranje što boljeg ambijenta za njihovo poslovanje ostaju trajni prioriteti institucija kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Nakon današnje posjete Derventi i preduzeću Amiko, Višković je rekao da je Vlada svojim intervencijama u pandemiji spasila mnoga preduzeća u Republici Srpskoj, među kojima i to preduzeće.

Višković je rekao da ga raduje činjenica da je intervencija Vlade iz aprila 2020. godine na neki način spasila poslovanje ove kompanije.

– U tom periodu je bio blokiran uvoz i izvoz i sirovina i proizvoda i mi smo isplatom plata i doprinosa omogućili ovom preduzeću da nastavi rad u punom kapacitetu i da danas traže nove radnike – rekao je on.

Višković je naglasio da Amiko zapošljava radnike iz nekoliko lokalnih zajednica koje gravitiraju Derventi, te da je to primjer uspješnog privrednog subjekta.

Višković je rekao da preduzeće Digital elektronik koristi najsavremeniju tehnologiju u svojoj proizvodnji.

Podsjećamo, Cvijanović i Višković su se ranije danas sastali sa rukovodstvom grada Derventa koje predvodi gradonačelnik Milorad Simić.

(SB)