Vijesti 05.03.2022.

“IZ PRINCIPA”: Zastava na balkonu Banjalučanina privukla pažnju prolaznika

ČITANJE: 1 minuta

U vrijeme najveće rusofobije od postanka svijeta, jedan Banjalučanin odlučio je uzvratiti udarac.

Na svom balkon postavio je zastavu Rusije sa grbom, ali i jednom porukom koja je odgovor na pitanje zašto.

– Svi vidimo šta se dešava sa Rusijom i Ukrajinom. Niko ne opravdava stradanje nevinih, ali revoltiran sam činjenicom što cijeli  svijet rekordnom brzinom okreće leđa Rusiji, zemlji koja je udarila temelje antifašističkoj borbi i bez čije uloge u Drugom svjetskom ratu bi danas sve izgledalo drugačije. Licemjeri sa Zapada, koji su u ratovima pobili na stotine hiljada nevinih sada jednoglasno predsjednika Rusije Vladimira Putina porede sa Hitlerom, jer je pobogu odlučio da im nakon brojnih molbi koje su trajale više od deceniju, ne dozvoli da dođu na granice njegove zemlje – poručio je ovaj Banjalučanin i nastavio:

Upravo zbog onih koji nemaju svoj stav, koji samo igraju kako drugi sviraju, odlučio sam napraviti ovu zastavu i na nju pored grba Rusije stavim i riječ “Iz principa”- rekao je Banjalučanin novinarima, zamolivši ujedno da mu se ne navodi ime.

Uz osmijeh, Banjalučanin je dodao da mu reklama nije potrebna, a oni koji ga poznaju, već su upoznati i sa njegovim nesvakidašnjim poduhvatom.

(N.S)