Vijesti 10.04.2022.

Naredne sedmice velika akcija uređenja u naselju Starčevica

ČITANJE: 2 minute

Velika akcija uređenja i čišćenja našeg grada sljedeće sedmice, od 11. do 17. aprila – biće organizovana na području mjesne zajednice Starčevica.

Tako će brojne aktivnosti u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene u ovoj najvećoj MZ, poput pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na saobraćajnicama, sadnje, sanacije komunalne opreme, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i sl.

Uz ove različite aktivnosti u okviru uređenja grada započelo je i košenje trave na području Banje Luke, a te aktivnosti su za početak obavljene u užem centru grada, u parkovima, oko glavnih saobraćajnica, kao i na mjestima pojačane vegetacije.

Prateći do sada najveću akciju čišćenja i uređenja našeg grada, tokom ove sedmice obavljene su i druge aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina, pa su zajedničkom akcijom sa sugrađanima zasađene nove sadnice na više lokacija u naseljima Nova varoš i Rosulje, ali i na prostoru kod Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske gdje su bivši gimnazijalci zasadili osam sadnica u znak sjećanja na mjesto gdje se nekada nalazila banjalučka „Realka“ a sve povodom obilježavanja 55 godina od mature.

Takođe, zajedničkom akcijom predstavnika Grada i KUD „Pelagić“ i nekoliko sportskih klubova sa područja grada – očišćeno je područje novog gradskog parka kod Tržnog centra „Delta“, tako da su rezultati velike akcije uređenja itekako vidljivi u dijelovima grada u kojima je do sada sprovedena.

Sve ove aktivnosti nastavljaju se naredne sedmice u naselju Starčevica, pa će tako i sugrađani ovog dijela Banje Luke imati priliku da se riješe kabastog otpada iz domaćinstva, a lokacije na kojima će biti kontejneri možete pogledati OVDJE.

Podsjećamo, pod sloganom „Čisto lice grada“, velika proljećna akcija uređenja i čišćenja grada počela je 14. marta na području Centra 1 i Centra 2.

Nakon toga akcija je nastavljena i u mjesnim zajednicama: Borik 1 i Borik 2,  Obilićevo 1 i 2, a ove sedmice aktivnosti se sprovode na području Nove varoši i Rosulja.

Predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, te da budu obuhvaćene sve mjesne zajednice, od centralnih, prigradskih pa sve do seoskih.

Plan za naredni period

Akcija uređenja u narednom periodu biće sprovedena na području drugih naselja prema sljedećem rasporedu:

-18 – 24. april – Bulevar i Kočićev vijenac,
-25.april – 1. maj – Lazarevo 1 i Lazarevo 2,
-2 – 8. maj – Paprikovac i Petrićevac,
-9 – 15. maj – Lauš 1 i Lauš 2.

(E.M)

Oznake: Starčevica