Politika 20.04.2022.

Cvijanović: Srpska bilježi razvoj u svakoj lokalnoj zajednici

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Gradišci da Srpska bilježi razvoj i napredak u svakoj lokalnoj zajednici, te da nema grada i opštine bez značajnog zahvata u komunalnoj ili saobraćajnoj infrastrukturi, rješevanju problema u domenu zdravstva ili drugim oblastima.

Cvijanovićeva je navela da je uslov za navedeno dobra sprega između lokalnih i republičkih vlasti, što je manje-više standard za Republiku Srpsku.

“U ogromnoj većini naših opština zaista postoje ljudi koji znaju da iskomuniciraju i delegiraju važne projekte prema Vladi Republike Srpske, da podnesu adekvatnu dokumentaciju i da nakon toga ti projekti budu realizovani”, rekla je Cvijanovićeva za RTV Gradiška.

Cvijanovićeva je pomenula da su brojni školski objekti rekonstruisani, renovirani, neki iznova sagrađeni, te da se širom Republike Srpske na lokalnom nivou bilježi ozbiljna promjena u odnosu na samo nekoliko godina unazad.

“Uvijek zahvaljujem lokalnoj strukturi, i ovdje u Gradišci, koja predano radi i delegira određene projekte, bori se za svoje projekte, nađe načina da to iskumunicira sa nadležnim ministarstvima i prema kabinetu predsjednika Republike, koji je ovdje u Gradišci učestvovao u projektima izgradnje vrtića i renovinaranja školskih objekata”, podsjetila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, mnogo toga zavisi od aktivnosti lokalnih vlasti, te da Gradiška tu može da služi kao sjajan primjer.

“Stalno sam u komunikaciji sa lokalnim vlastima, obilazim Republiku Srpsku, mislim da nema opštine gdje nismo zajedničkim snagama bar nešto pokrenuli, naravno uz preduslov da imate taj aktivizam koji dolazi sa lokalnog nivoa”, ponovila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da su u Srpskoj realizovani mnogi važni projekti, ali da se tu neće stati, te da svaka godina nosi nove izazove i potrebe.

“Ono što sigurno znam jeste da su i republičke i lokalne valsti opredijeljene da naši stanovnici u svakoj našoj opštini ili gradu dobiju bolje uslove za život i to radimo”, rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o značaju RTV Gradiška, koja je danas svačano otvorila nove prostorije, Cvijanovićeva je naglasila da je za svaku lokalnu zajednicu važno da ima mediji koji je posvećen potrebama svojih stanovnika.

“Ovo je jako važno za Gradišku, ali i za Republiku Srpsku. Značiće mnogo za građane, a sve što znači razvoj u svakoj lokalnoj zajednici automatski znači i bolje za Republiku Srpsku”, napomenula je Cvijanovićeva.

(Srna)