Vijesti 28.06.2022.

“Vodovod”: Apel potrošačima da racionalno troše vodu

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko preduzeće “Vodovod” apelovalo je na potrošače da racionalno troše vodu zbog enormnog povećanja potrošnje usljed visoke temperature proteklih dana.

Iz “Vodovoda” su naveli da najveću potrošnju bilježe prigradska naselja i većinom individualni objekti koji vodu koriste za zalivanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično, zbog čega je došlo do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada Banjaluke.

Iz ovog komunalnog preduzeća napominju da su mogući prekidi u vodosnabdijevanju naselja u kojima se trenutno javljaju poremećaji u vodosnabdijevanju ukoliko se neracionalna potrošnja nastavi, a to su naselja Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

“Ovom prilikom upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za zalivanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena, pranje vozila i slično”, saopštili su iz banjalučkog “Vodovoda”.

Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.

Iz “Vodovoda” su apelovali na potrošače da ne koriste vodu sa hidranata koji su u nadležnosti ovog preduzeća zato što to može dovesti do još većeg obaranja pritiska u mreži, a onda i do mogućeg ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

(Srna)