Vijesti 28.06.2022.

Služeni parastosi u više banjalučkih naselja

ČITANJE: 1 minuta

U više banjalučkih naselja povodom Vidovdana služeni su parastosi i položeni vijenci u čast palih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

U Spomen-sobi u dvorani “Obilićevo” služen je parastos i položeni su vijenci za 288 palih boraca mjesne zajednice Obilićevo.

Vijence je u ime grada položio gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je rekao da danas odaju počast onima koji su platili najveću cijenu boreći se za Republiku Srpsku.

On je naveo da je ponosan što nakon 25 godina čekanja počinje izgradnja Centralnog spomen-obilježja, te dodao da ovakva okupljanja dodatno podsjećaju na težak položaj boraca Vojske Republike Srpske, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida i opominju da se mora svakodnevno raditi na poboljšanju njihovog položaja.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Obilićevo Željko Majstorović rekao je da se služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i okupljanjem prisjećaju saboraca koji su izgubili živote za slobodu srpskog naroda.

Vijenac u ime grada Banjaluke na Spomenik palim borcima u Verićima položio je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju Nebojša Drinić, dok je savjetnik gradonačelnika Banjaluke za medije Tanja Vukomanović prisustvovala parastosu u Lazarevu.

Predstavnici grada vijence su položili i u mjesnim zajednicama Dragočaj i Krmine.

(Srna)