Sport 13.08.2022.

BOJAN BURAZOR U RADNIKU: Raniji fudbaler Rudara i Borca pojačao tim iz Bijeljine

ČITANJE: 3 minute

Radnik iz Bijeljine je svakim danom sve jači, a novo ime je igrač bogatog iskustva, Bojan Burazor.

Doskorašnji fudbaler prijedorskog Rudara Bojan Burazor se nije odlučio na ostanak u Prijedoru poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, a na samom startu sezone je odlučio da pojača Radnik, prenosi sportdc.net.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak sigurno će mnogo značiti Radniku, a u karijeri je igrao još za banjalučki Borac, Jedinstvo iz Bihaća, Travnik, Borac iz Kozarske Dubice i Rijeku.

On definitivno nije i posljednje pojačanje Radnika, jer će u narednim danima stići još neka nova imena u klub sa Gradskog stadiona.

I ono što je sigurno, Radnik će definitivno igrati utakmicu trećeg kola protiv Ljubića, nakon što su prva dva kola odložili.

Prethodno stiglo šest igrača

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine, koji je bio pred gašenjem zbog nagomilanog duga od više od 3,1 milion KM, neće otići u stečaj, prenio je mondo.ba.

Nova uprava obezbijediće neophodna sredstava za nastavak funkcionisanja kluba koji je brend Bijeljine, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Radnika Nedeljko Ćorić.

Ćorić je pozvao sve dobronamjerne da se uključe i pomognu da se Radnik stabilizuje i bude opet dio evropske porodice fudbala, rasadnik kadrova i neka vrsta reprezentacije Semberije kada je riječ o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Prema njegovim riječima, preuzimajući Upravu kluba, u Radniku su zatekli dva igrača koja su se odazvala šefu stručnog štaba na trening 29. jula.

“Zatekli smo katastrofalno stanje i beznađe, ali za sedam dana smo okupili 20 fudbalera, od kojih je 14 u trenažnom procesu”, rekao je Ćorić za klupski sajt.

Radi se i na promociji Kluba – formiran je marketinški tim i planira se prodaja sezonskih ulaznica, kao i akcija “Budi član Radnika”, s ciljem da se omasovi članstvo, a neko veliko ime u svijetu fudbala, koje još nije otkrio, pomoći će im u tome.

“Dugo već klub ne može da računa na prodaju igrača. Želim da predanim radom iznjedrimo profesionalne igrače, jer nije rješenje samo pomoć grada i države, nego da napravimo takav proizvod koji će donijeti benefite”, dodao je Ćorić.

Semberci su angažovali i šest novih pojačanja.

To su Nenad Srećković, koji se vratio u klub, a bio je član jedne od najboljih generacija koja je osvojila trofej u Kupu BiH. Igra na poziciji lijevog spoljneg igrača, a dolazi iz FK Jedinstvo Ub.

Iz Zvijezde 09 stigao je ofanzivni vezista Dejan Živković, koji je prošle sezone odigrao 30 utakmica i postigao šest golova. Tu je i Kanađanin Brajan Ananias, koji je takođe došao iz kluba iz etno-sela Stanišići, a karijeru je počeo u Vankuveru.

Odbranu su pojačali štoper Miloš Jokić, koji je stigao iz zvorničke Drine, kao i Nenad Rašević, koji je do sada branio boje Slobode iz Novog Grada.

Mrežu Radnika će čuvati doskorašnji golman banjalučkog Borca Nikola Lakić, prenio je mondo.ba.

(SB)

Oznake: Bojan Burazor