Politika 31.08.2022.

Cvijanović: 750 KM za višečlane porodice korak više u mjerama institucija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da je odluka o uplati 750 KM mjesečno za porodice koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, korak više kada je riječ o mjerama institucija Srpske prema porodici i djeci.

“Vlada Srpske je sposobna da iznese ovaj finansijski teret. Ovo se nije desilo preko noći, bilo je planski dogovarano u prethodnom periodu u okviru svih naših mjera kreiranih za porodicu, djecu, višečlane porodice”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da je riječ o dobrom potezu koji je nedavno dogovorila sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

“Kao predsjednik Vlade u prethodnom periodu bila sam ponosna kada smo uveli pravo koje se odnosilo na novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama u trajanju od 12, odnosno 18 mjeseci”, rekla je Cvijanovićeva.

Dodik je ranije danas izjavio da će za 1.300 porodica koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, biti uplaćivano 750 KM mjesečno, sa doprinosima.

(Srna)