Politika 31.08.2022.

Cvijanović u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”: U novu sezonu grijanja sa nižim troškovima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da će Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” u Banjaluci u novu sezonu grijanja ući spremnija i sa nižim troškovima, s obzirom na to da je izgrađena nova kotlovnica za šta je iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno 50.000 KM.

Cvijanović je naglasila da su razumjeli potrebe koje je rukovodstvo škole iskazalo prema instituciji predsjednika Republike i Ministarstvu prosvjete i kulture, koje je izdvojilo dodatnih 90.000 KM.

– Angažovanjem sredstava iz dva izvora realizovali smo ovaj projekat i spremno idemo u novu sezonu grijanja u kojoj će škola biti topla, a troškovi manji – rekla je Cvijanović nakon obilaska škole i razgovora sa nastavnim osobljem.

Ona je zahvalila prosvjetnim radnicima širom Srpske za odgovoran i predan posao, napominjući da svaki početak nove školske godine predstavlja praznik, ali i obavezu da budu na visini zadatka.

– To su očekivanja učenika i sistema obrazovanja, ali i roditelja koji žele da im djeca idu u škole u kojima imaju dobre uslove – rekla je Cvijanović.

Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” posjetila je i resorni ministar Natalija Trivić.

Ranije danas Cvijanović je posjetila i banjalučku Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić” u kojoj je zamijenjena vanjska stolarija za šta je kabinet predsjednika Srpske obezbijedio 130.000 KM.

(Srna)