Politika 03.09.2022.

Bjelica: Spremni smo da izvršimo svoje obaveze za izgradnju brzog puta

ČITANJE: 1 minuta

Opština Sokolac pozdravlja svako ulaganje u ovu lokalnu zajednicu i regiju, a posebno najavljena ulaganja u putnu infrastrukturu, rekao je za Srnu načelnik ove opštine Milovan Bjelica povodom potpisivanja Memoranduma o izgradnji brzog puta od Bijeljine do Sokoca.

Bjelica je naglasio da je opština Sokolac spremna da izvrši sve svoje obaveze i da pomogne prilikom eksproprijacije zemljišta.

On je rekao da je bolja putna povezanost ove opštine važna zbog više razloga, od kojih je istakao otvaranje slobodne poslovne zone Sokolac i razvoj Sokolovog grada na Romaniji.

Bjelica je naveo da su putevi “gorući problem” u ovoj opštini i da je, kako kaže, krajnje vrijeme da se obrati pažnja na putnu infrastrukturu na istoku Srpske.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i direktor kompanije “Čajna Šandong internešnel ekonomik end tehnikal” Džong Jong potpisali su juče u Banjaluci memorandum o razumijevanju o saradnji na projektu izgradnje brzog puta Bijeljina – Zvornik – Milići – Han Pijesak – Sokolac.

(A. S.)