Politika 03.10.2022.

Cvijanović: Hvala građanima za veliku podršku

ČITANJE: 2 minute

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je večeras građanima Republike Srpske za veliku podršku SNSD-u na opštim izborima u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je najvažnije da je izabrana iz Republike Srpske i da će u Predsjedništvu BiH predstavljati stavove Srpske i ponašati se u skladu sa Ustavom.

“Pokrenući zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske uvijek kada njen interes bude ugrožen”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da će raditi u interesu građana Republike Srpske i Republike Srpske i da neće izdati te interese.

Ona je zahvalila članovima SNSD-a za predizbornu kampanju, kao i koalicionim partnerima.

Govoreći o poziciji predsjednika Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da je ubijeđena u pobjedu kandidata SNSD-a, navodeći da će se razlika glasova u korist Milorada Dodika kretati u desetinama hiljada.

Cvijanovićeva je rekla da se izborni proces do sada odvijao u najboljem redu.

“Mislim da su ovo fer, otvoreni, demokratski izbori u kojim su naši građani imali pravo da biraju, da se izjašnjavaju i konačno oni su to uradili. Na nama je sad da sačekamo i da vidimo taj konačan rezultat”, istakla je Cvijanovićeva.

Upitana da prokomentariše druga dva člana Predsjedništva BiH izabrana u Federaciji BiH, Cvijanovićeva je rekla da to nije njena briga.

“Moja briga jeste da se ponašam u skladu sa Ustavom. Ustav kaže da tamo treba da donosimo odlike konsenzusom, a svaki put kad se ne saglasimo i kada bude preglasan srpski član Predsjedništva BiH on može da proglasi da je neka odluka štetna po vitalni nacionalni interes i dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske i tamo traži potvrdu za svoj stav, za svoj pokrenuti veto”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je, govoreći o druga dva člana Predsjedništva, dodala da do sada nije vidjela nikoga u BiH ko nastupa u ime neke političke partije, a da ne pokazuje na taj način svoju nacionalnu pripadnost ili opredijeljenost.

Komentarišući proslavu koju je PDP organizovao u izbornoj noći, Cvijanovićeva je rekla da je slična situacija bila i 2018. godine.

“Kada se nije mogla izvojevati bitka na biralištima, onda se ona prenijela na trgove, na ulice, pa je to vjerovatno i sada namjera da se uradi”, rekla je Cvijanovićeva i istakla da svaka ozbiljna politička partija treba da sačeka izborne rezultate, pa tek nakon toga proglašava pobjedu.

(Srna)