Vijesti 23.05.2023.

Stanivuković: Sa novim hotelom “Palas” lebdimo u budućnost

ČITANJE: 1 minuta

Ovo je rješenje za budućnost Banjaluke i predstavljaće ponos grada, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, još jednom komentarišući idejno rješenje novog hotela “Palas” koje je svečano predstavljeno proteklog vikenda i odmah izazvalo veliki broj negativnih komentara u javnosti.

On je na konferenciji za medije istakao da su nekada i za zgradu Gradske uprave govorili da je ogromna, a danas je ponos Banjalučana.

“Neko je morao presjeći i riješiti pitanje hotela ‘Palas’ konačno, taj neko sam ja i spreman sam na to”, kaže Stanivuković uz napomenu da mu nisu baš jasne glavne primjedbe:

“U šta se ne uklapa hotel, u Bosku, zgradu Malbašića? Svaki period treba da da arhitekturu toga perioda, i mi to radimo sa hotelom ‘Palas'”, smatra on.

Komentarišući idejno rješenje, dodao je da je simbolično prihvaćen prijedlog da iznad starog hotela “Palas”, kako je rekao, lebdi novi, koji je refleksija starog u novo.

“Mi lebdimo u budućnost”, kratko je poručio Stanivuković, i dodao da su za izradu projekta izabrane najbolje arhitekte.

Pored samog idejnog rješenja osvrnuo se i da druge pogodnosti koje donosi ovaj projekat.

“Samo da smo sklonili onu ruševinu to bi bio podvig, a mi smo doveli investiciju od 150 miliona evra, koja će Banjaluci donijeti 300 novih radnih mjesta”, tvrdi on, piše BL portal.

Na kraju je dodao i da je novi hotel Palas samo jedan od brojnih projekata koji će izmijeniti centar Banjaluke i preoblikovati grad.

“Ideja je da Banjaluka postane magalopolis sa pola miliona ljudi, da se spoji sa Laktašima, Čelincem, Kotor Varošom i Mrkonjić Gradom”, tvrdi Stanivuković.