Politika 01.09.2023.

Cvijanovićeva, Vulićeva, Kovačević i Amidžić na protestu u Doboju

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović, poslanik u PD PS BiH Sanja Vulić, delegat u Domu naroda PS BiH Radovan Kovačević i ministar finansija u Savjetu ministara Srđan Amidžić prisustvovali su mirnom okupljanju “Granica postoji” u Doboju.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da u Republici Srpskoj neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

“Mirno, dostojanstveno, demokratski. Ako ne može u nedemokratskom Sarajevu, može u slobodnoj Republici Srpskoj”, naglasila je Cvijanovićeva.

Na protestima “Granica postoji” u Doboju građani su poručili da nikada neće odustati od Republike Srpske i odbrane njenih institucija.

Oko 5.000 građana prisustvovalo je u dobojskom naselju Vila na liniji razgraničenja na mirnom protestu.

– Istorija se ponavlja. Poput Šćepana Lažnog Malog, koji je došao ne zna ni otkuda ni koga je poslao. Sada dolazi Šćepan Lažni Šmit – rekao je pjesnik Milan Kuzmić.

Podsjećamo, nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta “Srpska pred sudom” u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u Federaciji pozvao je građane da danas,dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH, prenosi RTRS.