Sport 02.06.2016.

Evropski šampioni garantuju spektakt u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Srpkinje će u grad na Vrbas stići 9. juna oko 14 časova, dok je meč u dvorani “Borik” zakazan dva dana kasnije od 17.30 časova. Planirano je da dan prije susreta košarkašice posjete Dječiji dom “Rada Vranješević” gdje će mališanima uručiti prigodne poklone, a planiran je prijem kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Ženska košarka kod nas i u regionu je na jako niskom nivou i želimo da to donekle promijenimo. Želja nam je da ponovimo prošlogodišnji spektakl kada su gostovale muške selekcije istih rivala ili da odziv bude barem upola kao tada kada je dvorana bila prepuna, a veliki broj navijača ostao je ispred. Za sve košarkašice i djecu iz košarkaških klubova podijelili smo oko 1.000 ulaznica – rekao je generalni sekretar KS RS Dragan Ćazić.

Prema njegovim riječima, finansijski efekat nije primaran, ali organizacija ovog susreta iziskuje velika sredstva.

– Treba nam najmanje 20.000 maraka da sve organizuje i grad Banjaluka nam je izašao u susret tako što je dao besplatne termine za trening u dvorani te se nadam da ćemo pokriti troškove. Nadam se velikom odzivu jer evropske šampionke to zaslužuju – dodao je Ćazić.

Ulaznica košta deset maraka i može se kupiti u prostorijama KS RS.

Turnir

U KS RS ponosni su na osvojeno prvo mjesto selekcije dječaka rođenih 2003. godine na Turniru regiona u Kragujevcu koji je imao selektivni karakter. Šestorica iz selekcije “2003” te petorica iz selekcije “2002” izabrani su za kamp.

– Drago nam je što smo pokazali šta znamo. Atmosfera u timu bila je odlična s obzirom na to da smo došli iz cijele RS i bili podrška jedan drugome – rekao je kapiten mlađe ekipe RS Dejan Pavlović koji je bio najbolji strijelac i igrač turnira.

Isto mišljenje imao je i kapiten starijeg tima Boris Dragojević.

– Sve što je Dejan rekao vrijedi i za naš tim. Nadam se da ćemo osvojiti još neki pehar – rekao je Dragojević.

(Glas)