Region 20.07.2024.

Potresan govor na sahrani ubijenog policajca: Pucnji u Nikolu su pucnji u sve nas 

ČITANJE: 2 minute

Policajac Nikola Krsmanović (34) kojeg je na radnom mjestu ubio Albanac Faton Hajrizi, danas je sahranjen na seoskom groblju u Јarebicama, mjestu kraj Loznice odakle je bio rodom.

Na sahranu ubijenog policajca došao je i ministar policije Ivica Dačić.

Kako su prenijeli srpski mediji, okupile su se hiljade ljudi.

“Pucnji u Nikolu i Vjekoslava su pucnji u sve nas, ali nije napravio ranu na tijelu, već na našoj duši. Nikola je primio žrtvu za sve nas. On zaslužuje da ga pominjemo u molitvi. Njegovi poznanici opisuju ga jednom rečenicom: ‘Od njega boljeg nije bilo'”, dio je potresnog govora jednog od sveštenika.

“Nikola zaslužuje da ga vječno pominjemo u pričama i sjećanju. Naš rod i dalje rađa junake a ne kukavice. Pamtimo vremena kada su ovakvi mladići nosili breme borbe, a ostali vjerni svojoj državi svom narodu i svojoj majci. Vjera u vaskrsenje nam daje nadu da ni sama smrt ne može da nas rastavi od ljudi koje volimo. Bog da mu dušu prosti.”

Kurir piše da je na čelu povorke, bio mladić blizak porodici Krsmanović, inače Nikolin kum, on je nosio krst, a kolona iza njega bila je duga na kilometre.

Sa vijencima u rukama u pratnji su bile i Nikoline kolege, iz policije, Žandarmerije, kao i vatrogasci spasioci.

Uoči sahrane okupio se veliki broj pripadnika MUP-a koji su došli da svog kolegu isprate na vječni počinak, a među njima je bio i ministar Ivica Dačić.

U Loznici je danas proglašen dan žalosti, a u 19 časova biće održana komemoracija u Vukovom domu kulture.

Mladi policajac Nikola Krsmanovića tragično je nastradao u 34. godini, kada je u njega, dok je bio na službenoj dužnosti pucao ozloglašeni kriminalac Faton Hajrizi.

Faton Hajrizi je juče likvidiran, a otkriven je zahvaljujući dojavi mještanina koji ga je prepoznao sa objavljene slike.