Izbori 2024 13.09.2024.

Nebojša Vukanović: Draško nas je izdao i nadam se da će ga Banjaluka kazniti

ČITANJE: 1 minuta

Lider Liste za pravdu i red i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, oštro je kritikovao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u intervjuu za portal Dešavanja u Bijeljini.

Vukanović, koji je u prošlosti pružao podršku Stanivukoviću, sada izražava razočaranje njegovim radom i ponašanjem.

“Šta mislite da sam tražio jednu šolju kafe od Draška Stanivukovića, da bi on ćutao ovako?”, rekao je Vukanović, implicirajući da Stanivuković nije pokazao ni minimum zahvalnosti i doslednosti.

Vukanović je istakao da je imao velika očekivanja od Stanivukovića kada ga je podržao, ali sada smatra da je ta podrška bila greška.

“Ja sam ga podržao misleći da će on doneti nešto novo u Banjaluku. Međutim, on nas je izdao, izneverio i nadam se da će ga kazniti Banjalučani”, izjavio je Vukanović, dodajući da očekuje da će građani Banjaluke prepoznati Stanivukovićeve propuste i sankcionisati ga na predstojećim izborima.

Vukanović je upozorio da bi Stanivukovićevo eventualno zadržavanje na čelu Banjaluke predstavljalo opasnost za opoziciju i Republiku Srpsku.

“Najveća opasnost po opoziciju i Republiku Srpsku bi bila kada bi Draško Stanivuković uprkos svim aferama, uz pomoć Dodika i vlasti, ostao gradonačelnik”, naglasio je on.

Takođe je ukazao na potencijalne posledice koje bi to imalo za opoziciju u budućim izborima.

“Najgore posledice bi bile po opoziciju jer on bi onda bio kandidat i ko zna kako bi se raspetljali opšti izbori”, zaključio je Vukanović.

Vukanović je takođe naglasio da u Banjaluci kao kandidata podržava Jelenu Trivić, kandidatkinju Narodnog fronta, i veruje da je ona najbolji izbor za gradonačelnika.