Vijesti 16.09.2024.

ATV prekinuo saradnju sa Robertom Dacešinom: Evo šta je razlog

ČITANJE: 1 minuta

Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a saopštio je da su prekinuli saradnju sa putopiscem iz Banjaluke Robertom Dacešinom.

Kako su naveli, šokirani izjavama i stavovima Dacešina, odlučili su da prekinu saradnju i njegove emisije više neće biti dio programske šeme ATV-a.

Razlog za ovu odluku, kako navode, jeste to što se Robert Dacešin svojim izjavama upetljao u jednu od najosjetljivijih tema na ovom prostoru.

“Gospodin Dacešin ima pravo na svoj stav i mišljenje, a isto tako, ATV ima pravo da odlučuje o svom programu.  Miješati se u politička i svaka druga prepucavanja oko obrazovnog sistema u Republici Srpskoj i svrstavati se na jednu stranu, kao da ne postoje srpske žrtve, nije narativ koji je prihvatljiv za program naše medijske kuće”, saopšteno je iz ATV-a.

Dacešin je na svom Fejsbuk profilu prokomentarisao nastavni plan i program u Republici Srpskoj, u kojem se spominju Radovan Karadžić i Ratko Mladić. Ministarstvo prosvjete i kulture saopštilo je ranije da učenici treba da uče o svim istorijskim procesima, nakon što su sarajevski političari tražili smjenu ministarke i izmjenu nastavnog plana i programa.

A evo šta je Dacešin rekao o tome:

Oznake: ATV, Robert Dacešin