Politika 21.09.2024.

Dodik: Podrška ukidanju PDV-a za prvu nekretninu

ČITANJE: 2 minute

Postoji podrška na nivou BiH za ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine u BiH, i ta inicijativa u formi prijedloga mogla bi da se nađe na prvoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Realizacija te inicijative omogućiće, prije svega mladim ljudima da prvu nekretninu kupe bez PDV-a od 17 odsto. Pokrenuli smo i formalizovali to. Naš ministar /finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan/ Amidžić je to predložio – rekao je Dodik.

Mislim da, kaže Dodik, imamo podršku na nivou BiH.

– Krenuli smo u vjeri da to možemo da uradimo što je prije moguće i vjerovatno ćemo imati tu inicijativu na prvoj sjednici Predstavničkog doma već u formi prijedloga, a kasnije kroz proceduru i konačno usvajanje – rekao je Dodik.

OBA planirala likvidaciju Vučića i mene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Dervišima kod Banjaluke da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa s onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka.

– Tu su službu instrumentalizovali dotle da Osman Mehmedagić napravi operativni plan likvidacije mene, Vučića i drugih ljudi koji smetaju bošnjačkim interesima – rekao je Dodik i dodao da je plan spriječen.

Predsjednik Srpske je naglasio da će vrijeme pokazati da je bio u pravu i to kada se skine oznaka tajnosti sa pojedinih dokumenata.

Dodao je da bi OBA trebalo da bude zajednička služba i da radi u interesu svih naroda, a ne muslimanska koja radi protiv svih naroda u BiH i naroda i država u regionu.

SNSD – GIGANT SA MASOVNOM PODRŠKOM

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je SNSD gigant i najveća politička partija koja svuda ima masovnu podršku.

Komentarišući izjavu predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića “da je Dodik sada u goroj situaciji nego ikada u životu”, lider SNSD-a je rekao novinarima u Banjaluci da će sve pokazati rezultati lokalnih izbora.

“Njima tamo treba Dodik, ko god nešto progovori u Federaciji BiH hvata se Dodika. SNSD je za njih gigant”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Oznake: Milorad Dodik