Politika 21.09.2024.

ILIĆ: Stanivuković našao još jedan način da pljačka Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković našao je još jedan način da zavuče ruku u džepove građana, a ovog puta na udaru su se našli stanari nekoliko stotina zgrada, ukazao je narodni poslanik Mladen Ilić.

“Posljednja njegova odluka da putem prinudnog upravnika `pod kontrolu` stavi četiri stotine zgrada u Banjaluci koje trenutno nemaju formirane zajednice etažnih vlasnika predstavlja ni manje ni više nego novu bezočnu pljačku građana Banjaluke”, upozorio je Ilić.

Kao i ranije, rekao je on za Srnu, i ovaj put razlog je isti – pljačka Banjalučana.

“Namjera gradonačelnika je da se u zgradama koje nemaju formiran ZEV postavi prinudni upravnik koji bi u poslove održavanja zgrada uveo malo poznatu novonastalu firmu koja se bavi poslovanjem zajednica etažnih vlasnika, a sve u cilju kako bi se u narednom petogodišnjem periodu kroz investiciono održavanje po najvišim cijenama otimao novac od građana Banjaluke”, naglasio je Ilić.

On je pojasnio da se stanari predmetnih zgrada u tom slučaju ne bi pitali ništa, već bi sve odluke vezane za održavanje njihove imovine donosili pojedinac i firma o kojima se trenutno ne zna ništa osim onoga što im je cilj, a to je još jedna prevara s ciljem ostvarenja ličnih finansijskih interesa.

“Nažalost, građani Banjaluke su ponovo žrtve još jednog podmuklog plana da se zarad lične koristi manipuliše njihovim životima”, konstatovao je Ilić.

Oznake: Mladen Ilić