Politika 22.09.2024.

Kojić: Komisija za nadzor da se izjasni o nezakonitostima u radu OBA

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milorad Kojić rekao je da bi bilo dobro da se kroz parlamentarnu komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH utvrdi i javno kaže kako su u toj agenciji pripremane nezakonite radnje, odnosno atentat na predsjednike Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića.

Kojić je izjavio Srni da je cjelokupnoj javnosti jasno da je OBA podređena isključivo bošnjačkoj političkoj strukturi u Sarajevu i sprovođenju njihovih interesa i ciljeva.

On je istakao da je i kroz sudski proces koji se u Sudu BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vidljivo da je interes bošnjačkih političkih lidera sklanjanje Dodika sa političke scene.

– Očigledno je to bio osmišljen plan koji je podrazumijevao ne samo sklanjanje sa političke scene, već i ono najgore, likvidaciju dva srpska predsjednika – naglasio je Kojić.

Kojić smatra da je bitno da se novo rukovodstvo Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH izjasni o tome.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa sa onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka.

– Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica /Osman Mehmedagić/ napravi operativni plan likvidacije mene, Vučića i drugih ljudi koji smetaju bošnjačkim interesima – rekao je Dodik.