Magazin 22.09.2024.

Kuća Milanovića privukla veliki broj posjetilaca

ČITANJE: 1 minuta

Izložbe, koncerti, radionice, večeri poezije – svi ovi događaji privukli su veliki broj posjetilaca već prve sedmice u novi hram kulture Kuću Milanovića.

Bogat i raznovrstan program za sve uzraste i generacije u potpunosti je opravdao namjenu ovog objekta, koji je renoviran i pretvoren u kulturni centar.

U sedmici koja je iza nas održana je izložba radova mladih stvaralaca Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci – generacija 2024, kao i koncert učenika UG “Banjalučki klavirski atelje”.

Pored toga, veliko interesovanje vladalo je i za radionicu zmijanjskog veza, kao i za izložbu peškira dugačkog 31 metar sa motivima zmijanjskog veza, a u organizaciji Humanitarnog udruženja žena “Duga”.

Za Veče poezije, koncert ansambla “Flutete”, te Školu crtanja “Dragaš” takođe je vladalo veliko interesovanje mnogobrojnih posjetilaca.

Bogat program biće nastavljen i ove sedmice, pa će tako već u ponedjeljak od 18 časova biti obilježeno 10 godina od upokojenja prof. Predraga Guge Lazarevića i predstavljena knjiga “O srpskom pitanju”.

Već narednih dana svi zainteresovani moći će da prisustvuju projekciji kratkih filmova, patriotsko-poetskoj večeri, te interesantnoj izložbi.

Kako je i rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, ova vrata će biti uvijek otvorena svakom umjetniku.

“Ova kuća biće sjedište kulturnog, intelektualnog i umjetničkog izražaja i stvaralaštva svih onih koji su mislili da u ovom gradu nemaju mjesto. Zauvijek će ovom kućom biti otvorena vrata svakom umjetniku, i znanom i neznanom. Ovo je kuća svih nas, svakog Banjalučanina. Sada kada otvorimo ova vrata, ona će uvijek biti otvorena”, naglasio je tada gradonačelnik.

Dodatno, veliko interesovanje vlada i za projekcije filmova koje se organizuju u Parku oslobođenja, što će svakako biti nastavljeno i u narednom periodu.