Vijesti 22.09.2024.

Banjalučanin optužen da je letvom ubio sugrađanina na Manjači

ČITANJE: 2 minute

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Draženka Radulovića (41) zbog ubistva Rodoljuba Vasiljevića na Manjači.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci tereti ga za ubistvo počinjeno 19. aprila u mjestu Kola, a Okružnom sudu u Banjaluci upućen je prijedlog za produženje pritvora Raduloviću, pišu Nezavisne.

Kako se navodi u optužnici, zločin se desio oko 1.30 nakon što mu je oštećeni razbio vjetrobransko staklo na njegovom automobilu marke VW polo.

Optuženi je krenuo za Vasiljevićem,  kojeg je pronašao u blizini osnovne škole i u prisustvu svog maloljetnog sina rukama i nogama, te drvenom letvom, zadao mu najmanje šest udaraca u predjelu glave.

Na taj način nanio mu je višestruke povrede glave sa višestrukim lomovima nosnih kostiju i prelomom nosnog nastavka čeone kosti.

Sve to, kako se navodi u optužnici,  dovelo je do krvarenja unutar lobanjske šupljine i razvoja otoka mozga, te pritiska na vitalno moždane centre, usljed čega je nastupila smrt oštećenog.

Kako se dodaje, osumnjičeni je nakon toga sa svojim šesnaestogodišnjim sinom otišao sa lica mjesta u pravcu svog stana, koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta izvršenja krivičnog djela.

Oštećenog je ostavio da nepomično leži na zemlji.

Njegovo tijelo, kako smo ranije pisali, ujutro su pronašli mještani koji su pozvali policiju, a utvrđeno je da se radi o ubistvu.

Osumnjičeni je ubrzo pronađen i uhapšen.

“Dakle, drugog je lišio života, čime je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u optužnici, a uz koju je predloženo i da se osumnjičenom produži pritvor do okončanja krivičnog postupka.