Politika 23.09.2024.

Kovačević: Еvidentno je da je Draško Stanivuković ostao sam

ČITANJE: 3 minute

Еvidentno je da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ostao potpuno sam i da svi treba da se zapitaju zašto je to tako, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Mislim da svi treba da se zapitamo zašto je Draško Stanivuković ostao sam. Očigledno je da su rezultati njegovog rada takvi, da je ostao potpuno sam”, rekao je Kovačević za RTRS.

On je podsjetio da je na prošlim lokalnim izborima prvi saradnik Stanivukovića bila Jelena Trivić, nosilac odborničke liste, koja je najviše podržavala njegovu kandidaturu, a danas mu je protivkandidat.

Kovačević je napomenuo da je Stanivukovića tada snažno podržavao i Igor Crnadak, koji je bio šef izbornog štaba, a kojeg danas nema u kampanji.

“Ne smije se zaboraviti ni da je glavni promoter njegove kandidature na prošlim izborima bio i Nebojša Vukanović sa svojim pokretom, koji se danas zaklinje da će ga zbog načina na koji je vodio grad, on lično politički sahraniti”, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da je Stanivukovića tada podržavao i cijeli SDS, Milan Miličević, Vukota Govedarica, te da su uz njega tada bili i DNS i SPS.

On je naveo da je da je očigledno da su rezultati Stanivukovića za četiri godine takvi da uz njega nije ostao niko, osim Branislava Borenovića, koji nije imao drugu opciju.

“To su činjenice”, istakao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je jedino što je Stanivuković za četiri godine svog mandata pokušavao da uradi jeste da je trčkarao i “moljakao” predsjednika Republike Milorada Dodika da on i Republika Srpska nađu načine da podrže određene projekte u Banjaluci.

“Bitno je da se to naglasi da su i predsjednik Republike i sve druge republičke institucije uvijek izlazile u susret za sve potrebe Banjalučana i Banjaluke. Ne smijemo nikad da zaboravimo da je Banjaluka naš najveći grad i zaslužuje pažnju. Bez obzira ko je na vlasti, Banjaluka i Banjalučani ne smiju da ispaštaju”, rekao je Kovačević.

Kada je riječ o projektima u Banjaluci, kojima se danas hvali Stanivuković, Kovačević je naglasio da su to projekti, koje je prvenstveno finansirala Vlada Republike Srpske, Kabinet predsjednika Republike, ali i druge institucije, poput “Puteva Republike Srpske”.

Prema njegovim riječima, Kuća Milanovića je projekat koji je skoro finansirala Vlada Srpske 100 odsto i Kabinet predsjednika Republike.

“Spomenik i centralno spomen-obilježje, bez obzira na to što i dalje postoje negodovanja oko te lokacije i što mi nismo bili pristalice ove lokacije, taj projekat je skoro isključivo finansirala Vlada Republike Srpske”, rekao je Kovačević.

On je dodao da je most u Česmi projekat koji finansiraju Vlada i “Putevi”, da se ispostavlja da su kružni tokovi po gradu koji se rade, za koje su sredstva obezbijeđena davno, a on čekao do septembra da zakrči kompletan grad, da u istom trenutku zaustavi oba tranzita, projekti koje je finansirala Republika Srpska i njene institucije, a ne Stanivuković ili Gradska uprava na čijem je čelu.

“Еvidentno je da je ostao potpuno sam, da sve što je poručio Banjalučanima u posljednje četiri godine, da se sa tim možemo samo `slikati`”, zaključio je Kovačević.