Vijesti 24.09.2024.

Ukinuta oslobađajuća presuda Banjalučaninu optuženom za polno nasilje

ČITANJE: 1 minuta

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je A.Š. iz Banjaluke oslobođen optužbi za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici nad bivšom suprugom i djecom te je slučaj vraćen na novo suđenje, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

– Vijeće je prihvatilo žalbu banjalučkog tužilaštva i predmet vratio na novo odlučivanje – rekla je sekretar Vrhovovnog suda Jelena Despotović.

Optuženi se teretio i za čak četiri krivična djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, a slučaj je bio je zatvoren za javnost.

Prema optužnici A.Š. je u periodu od aprila 2016. do jula 2017. godine u namjeri zadovoljenja polnih nagona u više navrata počinio polne radnje nad dvoje maloljetne djece.

Optužnica ga je teretila i da je djecu i njihovu majku, odnosno svoju bivšu suprugu, fizički i verbalno napadao te bezobzirnim ponašanjem ugrozio integritet djece.

Banjalučanin A.Š. je uhapšen još u oktobru 2017. godine, ali se tokom postupka branio sa slobode. Zbog zaštite identiteta žrtava, ne možemo objaviti identitet optuženog.

Oznake: presuda