Vijesti 24.09.2024.

Direktor “Autoprevoza”: Ne možemo više da nosimo trošak i dug grada Banjaluka prema javnom prevozu

ČITANJE: 1 minuta

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić rekao je za RTRS da ovo preduzeće ne može više da nosi trošak i dug grada Banjaluka prema javnom prevozu. Istkao je da ipak očekuje rješenje.

Zbog duga grada Banjaluka od 1,6 miliona maraka, penzioneri će od 1. oktobra, morati plaćati karte javnog gradskog i prigradskog prevoza, saopštili su prevoznici javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na području Banjaluke.

Podsjećaju da 30.septembra ističu postojeći ugovori kojima su predviđene besplatne i povlaštene karte za prevoz penzionera i učenika, dok novi još nije potpisan zbog čega će, kažu, mjesečne karte za oktobar, od sutra prodavati po punoj cijeni, bez povlastica.

Navode da će od ove odluke učenici i studenti biti izuzeti, s obzirom da je počela školska godina.

– Saopštenje smo poslali zbog prodaje karata. Karte penzonerima važe do kraja ovog mjeseca. Bili smo prinuđeni da ovo objavimo da ne dovodimo putnike u zabludu – rekao je direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić.

Naveo je da očekuje da se prema prevoznicima izmire sve obaveze koje nisu male.

– Mi se nadamo da će sve to zajedno uticati da se nađe rješenje. Mi više ne možemo da nosimo ovaj trošak i dug. Mislimo da se može naći rješenje – naveo je Mijić.

Oznake: Autoprevoz