Vijesti 25.09.2024.

UKC Srpske dobio prvog svjetski sertifikovanog profesionalca za liječenje i borbu protiv gojaznosti

ČITANJE: 1 minuta

Klinika za unutrašnje bolesti – Odjeljenje endokrinologije UKC Republike Srpske dobilo je prvog svjetski sertifikovanog profesionalca za liječenje i borbu protiv gojaznosti, čime je naša ustanova postala jedina institucija u Bosni i Hercegovini koja u svom sastavu zapošljava SCOPE sertifikovanog profesionalca za gojaznost, saopšteno je iz UKC.

Doc. dr Ivona Risović, internista endokrinolog, je u okviru Strateškog centra za stručno obrazovanje o gojaznosti uspješno završila višemjesečnu edukaciju i položila ispit za SCOPE sertifikat koji dodjeljuje Svjetska federacija za gojaznost  (Word Obesity Federation), globalna organizacija fokusirana isključivo za gojaznost sa sjedištem u Londonu. SCOPE sertifikat je jedini svjetski priznati sertifikat u menadžmentu gojaznosti. O značaju i kompleksnosti ove edukacije govori i podatak da ovaj sertifikat posjeduju ljekari iz 72 države.

Risovićeva je jedini ljekar u Bosni i Hercegovini koji posjeduje ovaj međunarnodni sertifikat za gojaznost, a UKC Republike Srpske je još jednom dokazao opredjeljenost za kontinuirano ulaganje u edukaciju i nove vještine u skladu sa svjetskim standardima.

“Ovo je još jedan dokaz da mi ovdje ozbiljno i vrijedno radimo. Tome u prilog govori da smo jedini u Bosni i Hercegovini koji posjedujemo ovaj međunarnodni certifikat. Nastavljamo da radimo na unapređenju zdravstvenog sistema i edukaciji našeg kadra i nabavci najbolje opreme. Čestitam koleginici na ovom velikom uspjehu i obećavam i dalje veliku podršku svim zaposlenima u UKC Republike Srpske u smislu edukacija u najprestižnijim ustanovama Evrope i svijeta. Istovremeno ću se truditi da ovdje dovodim najbolje stručnjake kako bi učili naše ljekare i ostalo medicinsko osoblje”, rekao je prof. dr Vlado Đajić generalni direktor UKC Republike Srpske.