Svijet 27.09.2024.

Tramp sa Zelenskim: “Ako pobijedim, naći ću dobro rješenje za obje strane u Ukrajini”

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp sastao se sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim u Njujorku i tom prilikom izjavio da će u slučaju pobjede na predsedničkim izborima pokušati da pronađe “dobro” rješenje ukrajinskog konflikta za obje strane čak i prije inauguracije 20. januara.

– Mislim da ću, ukoliko pobijedimo, mnogo prije 20. januara, kada i zvanično budem postao predsjednik, pronaći dobro rješenje za obje strane. Došlo je vrijeme – rekao je Tramp na samom početku sastanka koji je bio otvoren za medije.

Takođe je rekao i da je, u slučaju da pobijedi na izborima, spreman da sarađuje sa demokratama kako bi se ukrajinska kriza riješila.

Inače, Tramp je pristao da se sastane sa Zelenskim nakon što mu je ukrajinski predsjednik poslao pismo u kome je izrazio želju za sastankom.

Inače, Tramp je tokom govora na svojim mitinzima kritikovao Zelenskog nazivajući ga “trgovcem” budući da se svaka posjeta ukrajinskog predsjednika Americi završavala višemilionskom pomoći Vašingtona Kijevu.

Oznake: Donald Tramp