Politika 29.09.2024.

Dragičević: Nisam htio da učestvujem u državnom udaru, Stanivuković htio da unese plinske boce

ČITANJE: 1 minuta

Za sve događaje u periodu od 25. do 30. decembra 2018. godine i ideje o donošenju plinske boce ispred Narodne skupštine Republike Srpske i unošenju boca u RTRS su odgovorni Draško Stanivuković, Јelena Trivić i njihovi saradnici, rekao je za RTRS Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića.

– Na sastanku u kući Draška Stanivukovića, na kojem sam prisustvovao sa članovima grupe “Pravda za Davida”, a gdje je bila prisutna i Јelena Trivić, Draško i Јelena su spominjali plinske boce. Da se i to ponese ispred Narodne skupštine Republike Srpske. Spominjali su da, ako ne uspije to sa bocama, da se onda uđe u RTRS – naveo je Dragičević.

Dragičević tvrdi da je bio svjestan da ako uđe u RTRS, da će ga uhapsiti, kako je rekao, specijalci MUP-a.

– Postoje dokazi da me Stanivuković nagovarao da uđem u RTRS. Znao sam da ću biti ja uhapšen ako to uradim, a da oni neće odgovarati. Nikada nisam želio da uđem na RTRS nelegalnim putem. – naveo je Dragičević.

Istakao je da su se na sastanku iznosile njemu strane ideje da se postave plinske boce ispred NSRS, kao i ulazak na RTRS.

Rekao je da postoje relevantni svjedoci tog sastanka.

Naveo je da mu je drago što nisu uspjeli zloupotrijebiti ni njega, ni, kako je rekao, njegove saradnike.

– Tadašnji skup nije prijavljen uz moju saglasnost. Prijavila ga je omladina PDP-a. Ne osuđujemo te mlade ljude, oni su bili instrument u rukama Draška Stanovukovića. On je želio da se na bilo koji način domogne vlasti, da se domogne nečega što nije mogao legalnim putem – rekao je Dragičević, prenosi RTRS.