Vijesti 30.09.2024.

Porodica Prtilo obrađuje 40 dunuma zemlje i zadovoljna je životom na selu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je višečlanu porodicu poljoprivrednika Rista Prtila u selu Gomiljani kod Trebinja koja obrađuje 40 dunuma zemlje i istakao da je to raspoložena i radna porodica, zadovoljna životom na selu.

“Osvježenje je doći u ovako raspoloženu, veselu i radnu porodicu. Oni rade i imaju priliku da to proslave uz dobro druženje i raspoloženje. Kažu da je sve dobro, da se živi dobro. Naravno, nije lako, a šta je danas lako”, rekao je Dodik prilikom posjete ovoj porodici.

Risto Prtilo, otac četvoro djece, rekao je da njegova porodica obrađuje 40 duluma zemlje, 15 plastenika, uz podršku predsjednika Srpske, gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora “Elektroprivrede” Luku Petrovića.

On je istakao da se može živjeti na selu i da je mnogo bolje nego u gradu.

“Veliko hvala predsjedniku koji je došao. Radimo pošteno, zna nas svako. Ne bih se nikada mijenjao za grad. Proizvodimo svo povrće, papriku, paradajz, proizvodimo cvijeće, rasad… Prodajemo u Trebinju, Bileći i Gacku na pijacama i putem kućne dostave”, rekao je Risto, a njegov sin Dragan odrecitovao je pjesmu posvećenu predsjedniku Srpske.

Majka Ristova Danica je istakla da ima zdravu i radnu porodicu, što je veliko zadovoljstvo, te zahvalila predsjedniku što penzije stižu redovno, a, kaže, to joj jako znači.