Sport 01.10.2024.

Društvena odgovornost: Umičević i “Bema” pomažu ŽRK “Borac”

ČITANJE: 2 minute

Tvornica obuće “Bema” i njen uspješni direktor Marinko Umičević, koji je punih 20 godina na čelu ove najveće banjalučke fabrike, nastavljaju da pomažu sportske klubove iz Banjaluke i po ko zna koji put dokazuju izuzetno visok nivo društvene odgovornosti i ljubavi prema sportu, te želje da se Banjaluka kroz sport predstavi u što boljem svjetlu.

Naime, ovog puta su potpisali sponzorski ugovor sa Ženskim rukometnim klubom “Borac”, jednim od glavnih kandidata za titulu u Ligi BiH, a koji nastupa na evropskoj sceni.

“Prilično su teška vremena, ali smo pronašli način da sa 15.000 maraka pomognemo ŽRK “Borac”. “Bema” je uvijek bila društveno odgovorno preduzeće, uvijek smo bili tu za naše klubove i sportiste Banjaluke i bićemo i dalje uz njih, naravno u granicama mogućnosti. Od rukometašica “Borca” očekujem da budu najbolje i da vrate titulu u Banjaluku. Poslije ovih izbora zajednički ćemo se boriti za veća izdvajanja za sport iz gradskog budžeta, da to bude pet posto”, rekao je Marinko Umičević, direktor “Beme” i jedan od najvećih pojedinačnih donatora sporta, ali i čovjek koji je angažovan volonterski u rukovodstvima više sportskih saveza i klubova, samo kako bi dao što veći doprinos našem sportu.

Na ovoj velikodušnoj pomoći zahvalio se direktor ŽRK “Borac” Darko Savić, koji je poklonio dres Marinku Umičeviću sa simboličnim brojem šest, jer je pod tim brojem kandidat SNSD-a za odbornika grada Banjaluka.

“Zahvaljujem se Marinku Umičeviću na ovoj značajnoj pomoći. Uvijek je bio uz naš klub, a dobro je poznato da pomaže i brojne druge klubove. Nadam se da ćemo mu vratiti na najbolji način, rezultatima na terenu i novim trofejima”, istakao je Savić.

Inače, Umičević je četiri mandata zaredom ili zadnjih 16 godina bio odbornik u Skupštini grada Banjaluka i svima su dobro poznate njegove realizovane inicijative, kako za dobrobit Banjaluke i njenih građana, tako i za dobrobit sporta. Marinko je svaki put do sada kada je biran za odbornika dobio veliku podršku svojih sugrađana koji znaju prepoznati i nagraditi čovjeka koji je toliko toga uradio za svoj grad Banjaluku i koji želi i dalje da svojim radom doprinese boljem životu građana Banjaluke. Očekivanja su da će Umičević postati apsolutni rekorder po broju osvojenih mandata u gradskoj skupštini, što znači da velika podrška njegovih sugrađana opet neće izostati ni u nedjelju, 6. oktobra, kada će biti održani izbori. I zato ćemo, ukoliko želimo dobro sportu i svom gradu Banjaluci, na kandidatskoj listi SNSD-a između ostalih dati svoj glas i Marinku Umičeviću, koji se nalazi pod rednim brojem šest, jer ćemo tako biti sigurni da će pobjediti Banjaluka.

(N.Sp.)