Vijesti 02.10.2024.

Završena četvrta faza obnove Doma “Rada Vranješević” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Četvrta faza obnove Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci uspješno je završena zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji “Lajflajn” Čikago, saopšteno je iz Fondacije princeze Katarine u Beogradu.

U ovoj fazi renovirane su sve prostorije pete vaspitne grupe, u kojoj borave djevojčice uzrasta od 11 do 14 godina – četiri zajedničke spavaće sobe, veliki dnevni boravak, trpezarija, kuhinja i svi hodnici.

Ovi sveobuhvatni radovi, započeti sa željom da se poboljšaju uslovi za život djece koja borave u ovom Domu, uključuju farbanje svih prostorija, hoblovanje parketa, postavljanje novih pločica u kuhinji, zamjenu svih vodovodnih cijevi, ugradnju novih kuhinjskih elemenata i novih kuhinjskih aparata, te postavljanje novih podnih pločica u trpezariji.

Pored toga, obezbijeđen je i novi namještaj za dnevni boravak, a spavaće sobe opremljene su novim tepisima i zavjesama i ugrađena su nova vrata.

Sredstva su obezbijedili donatori na Šestom godišnjem golf turniru “Lajflajn” Čikaga održanog 15. i 16. marta ove godine, događaja koji se svake godine održava na Floridi, a koji organizuje dobrotvor Humanitarne organizacije “Lajflajn” Čikago Rade Savić.

Humanitarna fondacija “Lajflajn” Čikago više od 30 godina radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević i Fondacije princeze Katarine.