Vijesti 02.10.2024.

Predložen pritvor uhapšenom sinu savjetnika direktora Policije RS

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je Osnovnom sudu pritvor za Banjalučanina Marka Simića /30/, koji je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

On je uhapšen u ponedjeljak, 30. septembra, u Banjaluci, nakon što je prtljažniku putničkog vozila, neovlašteno radi prodaje držao 5,5 kilograma marihuane.

Tužilac je predložio mjeru pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Policijska uprava Banjaluka u ponedjeljak je saopštila da je lice čiji su inicijali M.S. uhapšeno u akciji “Nišan tri” i da je kod njega pronađeno 5,5 kilograma marihuane.

U pretresima vozila “be-em-ve” i stana u Banjaluci koje koristi M.S. pronađeni su i digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, oko 4.200 evra i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.