Vijesti 02.10.2024.

Migranti napali djevojčicu u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Migranti su danas napali maloljetnu djevojčicu na području Trebinja, što je za ATV potvrdio i otac djevojčice Dražen Marić.

Sve se desilo danas iza 15 časova, na putu od Dživara do trebinjskog sela Zgonjevo.

Prema Marićevim riječima, njegova kćerka je došla uplašena i uplakana kući te je ocu rekla da su je napali migranti. Djevojčica je bila na biciklu, kada su migranti pokušali da je zaustave, a jedan od njih joj je mahnuo i pokazao da ide za njim u šumu. Djevojčica je brzo pobjegla.

Iz Policijske uprave Trebinje za ATV su rekli da su odmah izašli na teren i da su sa pripadnicima Granične policije BiH uhapsili navedene migrante.

Otac djevojčice je za ATV ispričao da je tu bilo osam migranata, sedam muškaraca i jedna žena i da ih je on vidio. U strahu je jer njegova kćerka svaki dan prolazi tim putem, te je apelovao na nadležne da reaguju kada su u pitanju migranti koji svakodnevno prelaze iz Hrvatske na teritoriju Republike Srpske, odnosno, BiH.

“Ovdje ima migranata i mi smo na to svakodnevno upozoravali, ali niko ništa nije preuzeo povodom toga. Nekada prođe granična služba, a i to je rijetko”, rekao je Marić.

Grupa migranata uhapšena je danas nakon prijave da su napali maloljetnu djevojčicu na području Trebinja, rečeno je Srni iz trebinjske Policijske uprave.

Policija je odmah izašla na teren i sa pripadnicima Granične policije BiH uhapsila migrante.

Oznake: migranti, Trebinje