Sport 11.12.2016.

Partizan trojkama srušio Igokeu

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaši Partizana pobjedili su Igokeu sa 87:64 u posljednjem subotnjem meču 13. kola ABA lige. Partizan se mučio u prvom poluvremenu, ali je potom odigrao nevjerovatnu treću četvrtinu u kojoj je prelomio susret u hali ’Aleksandar Nikolić’.

’Crno-bijeli’ su na odmor otišli sa šest poena minusa, taj dio igre dobili 32:14, postigavši više poena nego u čitavom prvom poluvremenu. U tim trenucima zablistali su Amerikanci – Frenk Robinson ekspresno je vratio egal, da bi onda Vili Hečer “poludio” i trojkama zatrpao koš protivnika.

Do kraja meča igrači Aleksandra Džikića nastavili su u istom ritmu i upisali desetu pobjedu. Koliko je beogradski klub dominirao u drugih 20 minuta, najbolje pokazuje šuterska statistika. U prvom dijelu ubacili su samo jednu trojku iz 13 pokušaja, a u drugom nestvarnih 11-13. Hečer je na kraju bio najefikasniji sa 21 poenom i 3 asistencije, uz 6 pogođenih trojki iz 7 šuteva. Odličnu rolu imao je Stefan Birčević sa dabl-dablom (16p i 10sk), dok je Robinson stao na 12 poena.

Na drugoj strani Vuk Radivojević je ubacio 15 poena, ali uz šut iz igre 5-22, dok je Mićović imao 14. Partizan će se sa skorom 10-3 izjednačiti sa Budućnošću ukoliko crnogorski klub izgubi od Crvene zvezde, dok je Igokea zabilježila šesti neuspjeh, uz sedam trijumfa.

U sljedećem kolu Partizan dočekuje Mornar, a Igokea gostuje Ciboni u Zagrebu.

(B92)