Politika 13.12.2016.

Banjalučki odbornici odlučuju: Da li taksi vozila treba da budu iste boje?

ČITANJE: 1 minuta

Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o taksi prevozu, kojim se na godinu dana prolongira rok da vozila preduzeća koja obavljaju usluge taksi prevoza moraju biti obojena istom bojom, naći će se pred banjalučkim odbornicima u četvrtak.

Ovaj rok, koji je i ranijih godina bio prolongiran, odgođen je za godinu dana i trebalo bi da stupi na snagu 6. decembra naredne godine. Naime, time bi taksi vozila trebalo da budu u boji koju odredi preduzeće, dok bi samostalni prevoznici morali imati vozila metaliksive boje.

Kako tvrde taksi prevoznici, boja vozila ne mijenja kvalitet usluge, koja je sada na zavidnom nivou, a promjena boje vozila dodatni je udar na taksiste.

“Mi smo nedavno imali sastanak s predstavnicima grada, gdje smo tražili da se ti rokovi ne odgađaju, već da se to potpuno ukine, jer smatramo da boja vozila ne utiče na kvalitet usluge”, rekao je Dragan Purišić, predsjednik Udruženja banjalučkih taksista.

Dodao je da je to samo veliki trošak za taksi prevoznike.

“I zapadne zemlje ukidaju takvu praksu da vozila budu iste boje. Mislim da je bitan jedino kvalitet usluge, koji je veoma dobar”, zaključio je Purišić.

(nezavisne.com)