Politika 26.12.2016.

Prštala pitanja: Zašto Radojičić posjećuje Zagreb, kada će Banjaluka biti glavni grad RS?

ČITANJE: 1 minuta

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, odbornici su gradonačelnika Igora Radojičića pitali – da li će Banjaluka postati glavni grad RS i zašto odlazi u posjetu Zagrebu, a ne Podgorici?!

Gradonačelnik je u posljednjih nekoliko  dana obilazio susjedne gradove Ljubljanu, Zagreb i Beograd, zbog, kako kaže, prijateljskih odnosa i preuzimanja iskustava.

To je očigledno zasmetalo odborniku Ljubi Ninkoviću, koji je ispred Odbora za regionalnu saradnju pitao gradonačelnika Igora Radojičića šta će konkretno Grad imati od saradnje sa Zagrebom.

– Zašto je gradonačelnik posjetio ovaj grad u vrijeme kada je parola „za dom spremni“ sve glasnija. Ja bih razumio da je organizovao posjetu Podgorici, ali posjetu Zagrebu ne razumijem – rekao je Ninković.

Gradonačelnik Igor Radojičić nije komentarisao ustaške parole, te objasnio da je cilj njegovih posjeta što bolje pozicioniranje Banjaluke kao regionalnog centra, te da je saradnja sa svim gradovima u okruženju dobro došla.

Na ovoj skupštini, nakon 10 godina, poteglo se i pitanje – Kada će Banjaluka biti glavni grad RS?

Naime, 2006. je vođen proces, obezbjeđena je podrška skupštinske trećine, ali Klub bošnjaka je odborio sve amandmane da Banjaluka bude glavni grad. Gradonačelnik je objasnio da ta odluka nije na njemu, već na Vijeću naroda.

(EuroBlic)