Politika 29.12.2016.

Umjesto trenutnih 388, vrtić treba da košta 232 KM?!

ČITANJE: 2 minute

U završenom dijelu sjednice Skupštine grada, pored analiziranja stanja banjalučkog turizma, odbornici su se osvrnuli i na rad vrtića.

Na program rada vrtića posebne kritike su uputili iz DNS-a. Odbornik ove stranke Stojan Vukajlović smatra da je ekonomska cijena u javnim banjalučkim vrtićima od 388 KM prevelika.

– Mi smo u DNS-u radili istraživanje. Pozvali smo privatne vrtiće, pitali ih za cijene, podatke i došli smo do prosječne cijene od oko 232 KM. Trebamo uspostaviti saradnju sa privatnim vrtićima, ulaziti u javno-privatna partnerstva – istakao je Vukajlović.

Odbornik NDP-a Vladimir Mirošljević smatra da su za visoku cijenu i stanje u vrtićima krivi „oni koji su u vrtiće utjerali toliko radnika“.

– Takvo stanje je neodrživo. Međutim, smatram da novoj direktorici treba dati šansu – naveo je Mirošljević.

Odbornik PDP-a Zoran Talić je pohvalio transparentnost u radu nove uprave Centra, ali i napomenuo da je potrebno da Grad utvrdi da li će graditi više vrtića ili će se ići u javno-privatno partnerstvo.

zoran-talic-pdp

Dostavi spisak djece koja čekaju na vrtić… Zoran Talić

– Potrebno je formirati posebnu Komisiju koja bi bila zadužena da pregleda prostore Grada veće od 150 metara kvadratnih koji bi mogli biti pretvoreni u vrtiće. Takođe, Centar bi trebalo da dostavi spisak djece koja čekaju na vrtić, po mjesnim zajednicama – predložio je Talić.

Talićevi prijedlozi su prihvaćeni i usvojeni zajedno sa tačkom o godišnjem programu rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za radnu 2016/2017. godinu.

Aktivnosti strogo kontrolisane

O radu pomenute ustanove oglasila se i direktorica Jelena Kurtinović.

– Kod nas u Centru je svaka aktivnost strogo kontrolisana, od spremanja hrane do inspekcijskih nalaza. Strogo poštujemo zakone i to zahtijeva više novca. Kod nas vaspitači nisu kuvari i spremači kao što je slučaj u nekim drugim vrtićima. Tačno je određen broj djece u grupi, a usluga koju pružamo je na visokom nivou – rekla je Kurtinović.

(banjaluka.net)

Oznake: Zoran Talić