Politika 31.01.2017.

Palija i Dragišić novi odbornici u banjalučkoj Skupštini

ČITANJE: 1 minuta

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada došlo je do promjene odborničkog sastava.

Nakon aktuelnog časa, gradski parlament je usvojio izvještaj Komisije za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja o prestanku mandata odbornicima Drašku Iliću (SNSD) i Nataliji Trivić (Ujedinjena Srpska), a zatim su potvrđeni mandati novim odbornicima Stanislavu Paliji (SNSD) i Marinku Dragišiću (US).

Ilić se odborničkog mandata odrekao jer je imenovan za vršioca dužnosti novoformiranog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, dok je Trivićeva imenovana za načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Stanislav Palija, koji je potpredsjednik banjalučkog SNSD-a, nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora završio je na 13. mjestu zahvaljujući 3.007 osvojenih glasova.

Inače, Palija je od 2005. godine zaposlen na ortopedskom odjelu Zavoda za ortopediju “Dr. Miroslav Zotović”. Specijalistički ispit iz oblasti ortopedske hirurgije položio na Medicinskom fakultetu u Banjaluci 2012. godine.

Marinko Dragišić (na fotografiji) je novi-stari odbornik. U banjalučku Skupštinu 2012. godine je ušao kao kadar opozicionog SDS-a, ali je u novembru 2015. godine napustio stranku te mandat nastavio kao nezavisni odbornik. Na posljednjim lokalnim izborima bio je kandidat Ujedinjene Srpske Nenada Sevandića.

Šesta sjednica Skupština grada Banja Luka počela je jutros, a odbornici raspravljaju o 39 tačaka dnevnog reda.

(banjaluka.net)