Politika 03.02.2017.

Banjaluka: Dva DNS-ovca hoće istu načelničku fotelju

ČITANJE: 2 minute

Dragomir Keserović, aktuelni v.d. načelnika Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu i Snježana Martić, šef Odsjeka za međunarodni poštansko – putnički saobraćaj Pošta RS, jedini su prijavljeni kandidati za poziciju načelnika Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu banjalučke Gradske uprave, u trenutku dok se razbuktava frakcijski rat unutar banjalučkog odbora Demokratskog narodnog saveza, nezvanično saznaje ATV od izvora bliskih toj stranci.

Prema saznanjima ATV-a, kandidatura Martićeve, koju su mediji ranije označivali kao bliskog saradnika aktuelnog šefa gradskog parlamenta Budmira Balabana, predstavlja svojevrsno iznenađenje. Izbor Keserovića, kao kandidata DNS-a, praktično je već bio svršena stvar, pogotovo zbog opšteg uvjerenja da je Keserović jedini kandidat DNS-a za ovu funkciju.

Međutim, upućeni izvori iz DNS-a tvrde da je kandidatura Snježane Martić pokazatelj da u banjalučkom DNS-u ne „cvjetaju ruže” i da izbor Keserovića nije izvjesna stvar, kao što se to činilo 11. januara. Tada je i zvanično raspisan konkurs za načelnike gradskih odjeljenja, ali na osnovu ranije utvrđenog dogovora članica vladajuće koalicije, među njima i DNS-a, koji je Keserovića i nominovao za ovu funkciju.

Kako tvrde izvori u toj stranci, Keserovićevimm dosadašnjim radom i zalaganjem u gradskoj administraciji zadovoljan i sam gradonačelnik Igor Radojičić. Kandidatura Snježane Martić, koju smatraju kao “otvorenog igrača” Budimira Balabana, po njima pokazuje da ta struja u DNS-u, evidentno, postaje sve snažnija u Banjaluci.

Dragomir Keserović, general u penziji i bivši profesor banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu već je obavljao funkciju načelnika Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu. Snježana Martić ima završen Saobraćajni fakultet i do sada nije obavljala poslove u oblasti zaštite boračko – invalidskih prava.

(ATV)