Politika 29.05.2017.

Gradonačelnik razgovarao sa predsjednikom Evropskog pokreta u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa predsjednikom Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, Predragom Praštalom. U otvorenom razgovoru, istaknuta je obostrana želja za nastavkom dosadašnje saradnje između Grada Banja Luka i Evropskog pokreta u BiH.

Kada su u pitanju evropski poslovi, gradonačelnik Radojičić je naglasio da je trenutni  prioritet Banje Luke kandidatura za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. On je informisao predstavnike Evropskog pokreta da je Banja Luka učinila prve i važne korake kada je u pitanju kandidatura, a to su odluka Skupštine grada koja je bila jednoglasna i formiranje tima koji će pripremiti kandidaturu. Takođe, Radojičić je izrazio spremnost da Banja Luka učestvuje i u obilježavanju Dana Evrope.

Predrag Praštalo je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da je Evropskom pokretu izuzetno važna saradnja sa našim gradom. Praštalo je gradonačelniku Radojičiću prenio pozdrave drugih lokalnih lidera iz regiona sa kojima se nedavno sastao i poručio da su Banja Luka i gradonačelnik Radojičić na dobrom putu da postanu regionalni lideri, te da Evropski pokret pridaje veliki značaj saradnji lokalnih zajednica u regionu.