Politika 08.06.2017.

Banjaluka će imati evropsku podršku

ČITANJE: 1 minuta

Direktor za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst istakla je, u razgovoru sa banjalučkim gradonačelnikom Igorom Radojičićem, da će Banjaluka imati evropsku podršku u planovima za budućnost.

“Veoma sam zadovoljna onim što sam čula od gradonačelnika Radojičića kada je riječ o planovima za budućnost u Banjaluci. Na tom putu sigurno ćete imati evropsku podršku i o tome smo danas razgovarali”, naglasila je Ajhorstova, koja je danas sa Radojičićem razgovarala o evropskoj budućnosti i o mjestu Banjaluke u procesu evropskih integracija.

Ona je dodala da narod svoju istoriju i geografiju ne može mijenjati, ali da može gledati u budućnost, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je nakon sastanka rekao da je u dosadašnjoj saradnji jedan od vidljivih rezultata bila obnova Tvrđave “Kastel”.

“Proces evropskih integracija veoma je dug i naporan i moramo uložiti dodatni napor da bi Banjaluka bila vidljiva na tom putu, a, sa druge strane, postoji veoma širok prostor za unapređenje naše saradnje”, naglasio je Radojičić.

(Agencije)