Sport 18.12.2021.

ABA 2 LIGA: Košarkaši Borca savladali Osijek, naredni turnir u januaru u Boriku

ČITANJE: 1 minuta

Borac je i dalje neporažen. Banjalučani su opravdali ulogu favorita protiv Vrijednosnica iz Osijeka 89:78 i slavili u petak uveče, te su ubjedljivo prvi sa maksimalnih sedam pobjeda.

Hrvatski tim je poveo samo na početku (1:0, 3:2) a nakon toga ekipa trenera Dragana Nikolića je bila u vođstvu 38 minuta. Već nakon prvih deset minuta su imali dvocifrenu prednost (30:20), prenosi Srpskainfo.

Vrijednosnice se nisu predavale nekoliko puta su uspjevale da smanje prednost, ali su Banjalučani u posljednjoj četvrtini zaigrali puno bolje u odbrani , stekli docifrenu prednost koju su zatim sačuvali do kraja.

Draško Knežević je bio najefikasniji u timu Borca sa 20 poena, dok je Diante Boldvin imao poen manje a Radoš Šešlija dodoao 16.

Borac će biti domaćin narednog četvrtog balona ABA 2 i sigurno da je ovo najbolji poziv navijačima da u januaru dođu u Borik.

Nikolić: Najbolja najava

Trener Dragan Nikolić je nakon meča bio presrećan. Njegova ekipa je uprkos problemima sa igračkim kadrom još jednom odigrala sjajan meč.

– Došli smo sa određenom zebnjom zbog bolesti i povreda koje smo imali, a do kraja ove godine nećemo biti u kompletnom sastavu. Kažem došao sam u Sarajevu sa zebnjom a idem iz njega veoma srećan. Ovaj put imam riječ od devet slova presrećan. Istrošili smo u ovom sastavu svu mentalnu moguću snagu koju smo imali. Onaj ko je gledao utakmicu Borca, a ne tajm-aut, mogao je da vidi želju kod mojih igrača. Laku noć, Sarajevo, dobar dan, Banjaluko, ove pobjede su najbolja najava za naredni turnir koji je u našem gradu i očekujem najveći spekakl u Banjaluci – istakao je trener Dragan Nikolić.

(SB)

Oznake: KK Borac