Region 09.05.2022.

Abazović o hapšenjima u Crnoj Gori “Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je, povodom hapšenja predsjednika Privrednog suda u Podgorici Blaža Jovanića, da je zadovoljan radom Specijalnog državnog tužilaštva i da se vide rezultati.

Abazović je naglasio i da je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet Vlade, koja stoji na raspolaganju svim institucijama.

– Takozvana stečajna mafija u Crnoj Gori je uzela maha, napravila veliku štetu i ovo što se desilo jutros je dobar početak da se protiv ovoga borimo. Nije Solana jedini slučaj u kom se desila pljačka sa pečatom države – rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

Crnogorski premijer istakao je da je najbitnije da se Crna Gora uhvatila u koštac sa organizovanim kriminalom u najvišim sudskim i tužilačkim instancama.

– Vrlo sam ponosan i zahvalan sam međunarodnim partnerima koji pružaju podršku”- naveo je Abazović.

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da ova stranka pozdravlja hapšenje predsjednika Privrednog suda, te da sa ovakvim akcijama treba nastaviti.

– Tražimo da pravda zakuca na sva vrata – izjavio je Mandić na konferenciji za novinare u Podgorici.

On je naglasio da je DF politički subjekt koji je doprinio borbi protiv kriminala.

– Ponosan sam što sam njen dio i pozivam tužilaštvo i policiju da krenu u akciju – poručio je Mandić.

Predsjednik Privrednog suda u Podgorici Blažo Jovanića uhapšen je danas zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima oštetila državu za više desetina miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

(Srna/B.M)