Region 12.04.2022.

ABAZOVIĆ POTVRDIO: U novoj vladi Crne Gore biće i SDP, SNP se više ne protivi

ČITANJE: 1 minuta

Opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) biće dio manjinske vlade, najavio je mandatar za sastav novog kabineta i lider Građanskog pokreta (GP) URA, Dritan Abazović.

SDP-u bi, prema saznanjima podgoričkih Vijesti, u budućoj vladi trebalo da pripadnu dva resora, najvjerovatnije spoljni poslovi i odbrana ili kultura, prenose agencije.

Iz te stranke, koja nije zauzela konačan stav o ulasku u vladu, nisu željeli da komentarišu informacije o raspodjeli ministarstava, navodeći da su to pitanja za mandatara.

Abazović s druge strane nije želio da kaže koji resori će pripasti SDP-u i dodaje da će o tome odlučivati kada dobije konkretna imena.

U GP URA nezvanično tvrde da će Socijalistička narodna partija (SNP) – koja je uslovila otpočinjanje pregovora o vladi neulaskom Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i SDP-a – prihvatiti da SDP bude u izvršnoj vlasti.

Međutim, iz SNP-a Vijestima ni juče nisu odgovorili da li će pristati na to.

Ranije su saopštili da bi o tome trebalo da odlučuje Glavni odbor stranke dvotrećinskom većinom, kao što je odlučivao prilikom ulaska u pregovore o manjinskoj vladi.

Na učešću stranaka Damira Šehovića (SD) i Raška Konjevića (SDP) u vlasti insistira DPS, koji je njihov bivši koalicioni partner.

(SB)