Region 17.03.2023.

Abazović sazvao vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za danas vanrednu šestu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Juče je sprovedena akcija crnogorske policije u kojoj je uhapšeno više policajaca.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine članovi: Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG.

Kako navode u Kabinetu predsjednika, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost pozvani su i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsjednica Tužilačkog savjeta Tatjana Begović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost je nedavno donijelo zaključak kojim je zaduženo Ministarstvo pravde da obrazuje međuresorsku radnu grupu za implementaciju odredbi Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu.

(Agencije)