Region 12.05.2022.

ABAZOVIĆ U OSTROGU: “Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na Temeljni ugovor”

ČITANJE: 1 minuta

Ostajemo pri svojim prethodnim ugovorima kada je riječ o Temeljnom ugovoru. Nikakva dramatizacija ovog pitanja ne postoji, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On se sastao sa Njegovom svetošću patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

– To je obaveza države i nadam se da će se to završiti na pristojan i lijep način kao što je to bilo sa drugim vjerskim zajednicama. Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na to i da idemo dalje – rekao je Abazović.

Na pitanje da li je u redu da se premijer sekularne države prisustvuje sastancima u vjerskim objektima, Abazović je odgovorio:

– Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vjernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima. Kao što sam obilazio planine i sela, vrlo sam srećan kad obilazim crkve, džamije, katedrale… – poručio je Abazović.

Abazović se zahvalio mitropolitu Joanikiju na pozivu i čestitao svima koji slave Svetog Vasilija Ostroškog.

– Raduje me da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti. Svi dobronamjerni ljudi su više nego dobrodošli u Crnu Goru – rekao je Abazović.

Abazović je na sastanak u Donji manastir Ostrog došao u pratnji ministra pravde Marka Kovača i ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke.

(A. S.)