Vijesti 10.04.2017.

Ada dobija petogodišnju školu

ČITANJE: 1 minuta

Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Starčevici trenutno pohađa više djece iz Ade, nego što ih ukupno ima u nekim područnim školama, pa je gradnja još jednog objekta opravdan zahtjev, kažu u Gradskoj upravi.

U školu u Starčevici svakodnevno dolazi 385 dece iz Ade, a upisano je još 40 prvačića.

Na osnovu ovih podataka, nadležno odeljenje Gradske uprave za 10 dana će napraviti plan gradnje škole, koji će zatim predložiti gradonačelniku, a onda i nadležnom ministarstvu.

– Tako bismo ij svega olakšali djeci, jer ne bi morali da putuju ili da pješače opasnom magistralom. Sa druge strane, rasteretili bismo OŠ „Branko Radičević“, koja je već pretijesna za svu djecu i ne može kvalitetno organizovati nastavu, rekli su u Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Dodaju da bi škola, najvjerovatnije, bila petogodišnja, ali bi bila ostavljena i mogućnost njene dogradnje, u skladu sa širenjem naselja Ada i Borik.

– Roditelji posljednje tri godine traže da se izgradi škola, zbog čega smo se i odlučili da napravimo projekat, a Ministarstvo prosvjete i kulture RS će odlučiti da li će ga finansirati, kažu u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da tim koji je formirao ima zadatak da uradi projekat, riješi imovinske odnose na izabranoj lokaciji, a onda može da se traži novac za gradnju.

Manjka prostora ima i u školama u Šargovcu, Zalužanima, te u Kuljanima.

(EuroBlic)